METEN IS WETEN

Naar aanleiding van het eerste gesprek adviseer ik soms laboratoriumonderzoek. Dit kan bloedonderzoek zijn, bijvoorbeeld op vitamines, vetzuren of voedselintoleranties, ontlastingsonderzoek op onder andere de darmflora, of een haarmineraalanalyse. Ook maak ik soms gebruik van testen met de biotensor om een keus tussen verschillende kruiden of voedingssupplementen te kunnen maken.

Haarmineraalanalyse

Haar bevat mineralen. Alhoewel haar dood weefsel lijkt, blijven de mineralen aanwezig als het haar groeit. Een haarmonster bevat alle informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden.

Met dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door een laboratorium in de Verenigde Staten, kan een heel helder inzicht worden verkregen in metabole processen, de energieniveaus in de cellen, suiker en koolhydraatintolerantie, de mate van stress, het immuunsysteem en de activiteit van de bijnieren.

De kosten van deze verschillende laboratorium testen variëren tussen circa € 75,- en € 400,- exclusief het consult dat nodig is om de uitslag te bespreken.