METEN IS WETEN

Naast lichamelijk onderzoek en een vorm van kinesiologie, de O-ringtest, maak ik veel gebruik van laboratoriumonderzoek. Dit kan bloedonderzoek zijn, bijvoorbeeld op vitamines, vetzuren of voedselintoleranties, of ontlastingsonderzoek op onder andere de darmflora.

Haarmineraalanalyse

Ook maak ik veel gebruik van haarmineraalanalyse. Haar bevat mineralen. Alhoewel haar dood weefsel lijkt, blijven de mineralen aanwezig als het haar groeit. Een haarmonster bevat alle informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden.

Met dit onderzoek, dat uitgevoerd wordt door een laboratorium in de Verenigde Staten, kan een heel helder inzicht worden verkregen in metabole processen, de energieniveaus in de cellen, suiker en koolhydraatintolerantie, de mate van stress, het immuunsysteem en de activiteit van de bijnieren.

Hartslagvariatiemeting

Ook een hartslagvariatiemeting, die u thuis gedurende 72 uur uitvoert, kan heel zinvol zijn. Firstbeat’s unieke HRV analyse geeft diepgaande inzichten in de relatie tussen uw lifestyle en uw vitaliteit. U ziet zwart op wit waar mogelijkheden liggen om uw herstelcapaciteit te verbeteren. Ook voor sporters is dit een uitstekende manier om inzicht te krijgen in het effect van training en de kwaliteit van herstel!

De kosten van deze testen variëren tussen circa € 30,- en € 200,- exclusief het consult dat nodig is om de uitslag te bespreken.

Menu